Hjælp til dig som har været udsat for seksuelle overgreb

Har du været udsat for seksuelle overgreb, nu eller tidligere i dit liv?

Hvis du som barn eller ung har været udsat for seksuelle overgreb, og ikke har fået hjælp, føler du dig sandsynligvis ensom og bange for hvad der skal ske med dig i fremtiden, hvis hemmeligheden kommer ud.

Psykologhuset for Børn og Unge har gennem mange år hjulpet børn, unge og deres familier, og de kan også hjælpe dig.

Langt de fleste børn og unge, vi har været i kontakt med, har givet udtryk for at det, der skete i forbindelse med de seksuelle overgreb var slemt, men at tanken om konsekvenserne for dem selv og deres familie, hvis det kom frem, var mindst lige så uoverskuelige. Måske føler du ovenikøbet skyld eller skam over det, der er sket, eller er bange for at du selv eller krænkeren skal komme i fængsel eller din familie blive opløst. Det kan også være, at du har fået en kæreste og synes det kan blive lidt svært, når I skal være tætte sammen.

Vores erfaringer med hemmeligheder er, at de vokser sig større, hvis de ikke bliver delt med andre. Nogle vænner sig til at holde på hemmeligheder, men som regel vil det have konsekvenser for dig - socialt, fagligt og ikke mindst personligt. Det er derfor vigtigt, at du deler din hemmelighed med én, du har tillid til og ikke går med hemmeligheden om overgrebene alene. 

Vores arbejde med dig og din familie sigter som regel mod at I som familie igen kan være sammen, når der er blevet talt ud om det svære.
Men alt det vi foretager os i behandlingen sker i et samarbejde med dig. 

Derfor: hvis du går rundt med hemmeligheder om seksuelle overgreb, så del hemmeligheden med én du kan stole på og kontakt gerne os, så vil vi hjælpe dig.